112Vandaag

Noord-Brabant

Arrestaties na vondst gestolen voertuigen in Heesbeen

Heesbeen

Heesbeen – Tijdens een inval in een bedrijfspand in Heesbeen vond de politie donderdagmiddag 3 mei onder meer drie gestolen voertuigen en diverse auto-onderdelen. Twee mannen uit Tilburg, die in het pand waren, zijn aangehouden.

Het toepassen van een innovatieve onderzoeksmethode leidde het wijkteam van de politie in Heusden donderdag aan het eind van de middag naar een bedrijfspand aan de Industrieweg in Heesbeen. Het vermoeden bestond dat in het pand illegale activiteiten met auto’s plaatsvonden.

Gestolen voertuigen, auto-onderdelen en jammers

Dat vermoeden werd bevestigd. In de loods stonden twee gestolen personenauto’s en een gestolen kleine vrachtwagen. De auto’s, een Volkswagen Golf en een Audi A4, werden op 30 april van dit jaar weggenomen in Oosterhout en Tilburg. De gestolen Audi was al voor het overgrote deel gestript.

Audi A4 Heesbeen
Audi A4 Heesbeen

Bij de Volkswagen was een begin gemaakt met het demonteren van de onderdelen. De vrachtwagen die in de loods stond, werd 26 maart in Nistelrode weggehaald. Hierin lagen diverse auto-onderdelen. Ook vonden we twee jammers in het pand.

Inbeslagname

De gestolen voertuigen, de auto-onderdelen, de jammers en een bestelwagen waarin één van de jammers lag, zijn in beslag genomen. De twee mannen van 25 en 27 jaar uit Tilburg werden in de loods aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.

Gestolen Volkswagen Heesbeen

Jammers, illegaal en gevaarlijk

Een jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt. Jammers zorgen ervoor dat mobiele telefoons, GPS-signalen, elektronische autosloten of anti-autodiefstalsystemen niet meer werken. Alle verschillende soorten jammers zijn verboden.

Jammer aangetroffen in bedrijfspand Heesbeen

Wie jammers in bezit heeft, gebruikt of verkoopt is strafbaar. Jammers zijn verboden omdat ze mobiele communicatie verstoren. Alarmsystemen, afstandsbedieningen of medische apparatuur kunnen dan niet gebruikt worden. Jammers leveren ook gevaar op doordat het alarmnummer 1-1-2 en daarmee politie, brandweer en ambulance niet bereikbaar zijn.

Worden er in jouw omgeving jammers gebruikt of heb je het vermoeden dat dat zo is? Laat het ons weten. Het gebruik van jammers kan risicovolle situaties voor ons allemaal met zich meebrengen. Melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of door te bellen naar 0900-8844.

To Top