112Vandaag

Noord-Holland

Omstander redt 86-jarige man uit het water bij Centraal Station Amsterdam

politieagent bij ambulance

Amsterdam – Op woensdagmiddag 2 mei heeft een 36-jarige man uit Haarlem een 86-jarige toerist uit het water gered achter het Centraal Station.

De man uit Haarlem zag dat een toerist op leeftijd foto’s aan het maken was langs het water bij de fietsenstalling achter het Centraal Station. Toen er even later een plons volgde, twijfelde de Haarlemmer geen moment en sprong het water in om de man te redden.

Met behulp van omstanders zijn de twee mannen uit het water gehaald. De toegesnelde politieagenten van het Team Openbaar Vervoer hebben zich vervolgens over de twee mannen ontfermd. De 86-jarige man is meegenomen door de ambulance naar het ziekenhuis. De redder is door de politie meegenomen en uiteindelijk thuis in Haarlem afgezet.

To Top