112Vandaag

Provincies

Geen rijbewijs: geen auto

surveillancemotor met zwaailicht en stopbord

Dordecht – De politie heeft in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 mei op de A16 bij Dordrecht de bestuurder van een auto bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en de auto in beslag genomen.

Omstreeks 04.00 uur zagen de medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een auto rijden waarvan, volgens de politiesystemen, de 20-jarige eigenaar uit Rotterdam niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Dat rijbewijs was namelijk in februari van dit jaar ingevorderd. Bij controle van de auto bleek dat de bestuurder niet de eigenaar van de auto was. Deze zat wel achter in de auto en liet zich blijkbaar rijden.

Genoeg lessen
Bij controle van de personalia van de bestuurder, ook een 20-jarige Rotterdammer, bleek echter dat deze ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij heeft ook nooit een rijbewijs gehad. Dat was ook niet nodig vertelde hij de agenten. Hij had al genoeg lessen gehad om de auto te kunnen besturen. Het was al de derde keer dat de Rotterdammer betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs.

Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en de auto werd in beslag genomen.

To Top