112Vandaag

Uitgelicht

Dronken tractorbestuurder gepakt

tractor

Eersel – Op de Lage Heide in Eersel werd dinsdagmiddag een tractor met 2 aanhangwagens gecontroleerd omdat de politie vermoedde had van lengte overschrijding.

Bij controle bleek dat ook, 22.30 meter ipv de toegestane 18.75 meter. Na de staande houding bleek ook dat de lading niet gezekerd was en dat op de aanhangwagens 2 banden zonder profiel zaten. Verder kon de 28-jarige Poolse bestuurder geen rijbewijs tonen en zijn adem rook naar alcohol.

Dat was niet vreemd, aangezien er in een openstaande tas die bij hem stond, een lege wijnfles lag. De bestuurder werd gevorderd mee te werken aan een ademanalyse, waarna hij uiteindelijk 480 Ug/l blies. In het verhoor gaf hij toe dat hij niet in het bezit was van enig rijbewijs en derhalve wordt hij voor het rijden onder invloed (art.8 Wegenverkeerswet 1994) gelijkgesteld aan een beginnend bestuurder.

Samen met de overige overtredingen zal het hem een aardige duit kosten aan bekeuringen en zal hij zich een volgende keer hopelijk bedenken voor hij een tractor gaat besturen.

tractor

Foto: Politie

tractor

Foto: Politie

tractor

Foto: Politie

To Top