112Vandaag

Provincies

Slachtoffer belaging na Grindr-afspraak Dordrecht opgepakt wegens grooming

grooming

Dordrecht – In het onderzoek naar openlijke geweldpleging en mishandeling van twee mannen in Dordrecht is vandaag een veertiende aanhouding verricht.

Het betreft één van de twee mannen, die door een groep werd belaagd na te hebben afgesproken via een dating-app. De 33-jarige man wordt verdacht van grooming. Dit houdt in dat hij moedwillig heeft willen afspreken met een minderjarige.

De politie verrichtte in de afgelopen weken al dertien arrestaties. Dit waren allemaal leden van de groep jongeren, die de twee mannen op 31 maart en 1 april belaagd hebben op de Schenkeldijk en de Smitsweg. Alle 13 verdachten zijn inmiddels heengezonden en mogen de beslissing over een vervolging thuis afwachten.

To Top