112Vandaag

Noord-Brabant

Auto van daders schietpartij Delft uitgebrand gevonden in Heusden

Delft

Delft – De witte Peugeot 308 station die is gebruikt door de daders van het schietincident in de Amalia van Solmslaan in Delft, is later uitgebrand terug gevonden in Heusden in Noord-Brabant. Bij de schietpartij op vrijdag 6 april werd er op een man geschoten, maar hij werd niet geraakt.

Die vrijdagochtend even na 10 uur parkeert het slachtoffer zijn auto op de Amalia van Solmslaan. Hij stapt uit en wil naar het koffiehuis aan de Schoemakerstraat lopen. Plotseling komt er een witte stationwagen aanrijden. De bijrijder stapt uit, richt een vuurwapen op het slachtoffer en schiet.

Het slachtoffer probeert weg te duiken en struikelt daarbij, waardoor hij gewond raakt aan zijn handen. Hij staat meteen op en rent richting de kruising met de Schoemakerstraat. De schutter komt nog even achter hem aan, maar gaat dan terug naar de auto, die wegrijdt richting de Nassaulaan.

Motief onduidelijk
Het motief voor de schietpartij is onduidelijk. De politie doet daar onderzoek naar en kan de hulp van getuigen goed gebruiken. Ook over de schutter is niet veel bekend. De verklaringen van het slachtoffer en getuigen lopen nogal uiteen. Er zijn in ieder geval twee personen bij betrokken: de bestuurder van de auto en de bijrijder, die uitstapte om te schieten.

Dezelfde vrijdagavond om 21.45 uur wordt aan de Bokhovenseweg in Heusden een uitgebrande auto aangetroffen. Het is de Peugeot 308 station die door de daders is gebruikt. De auto heeft het kenteken 2-XKX-66. Hij blijkt te zijn gestolen in het Gelderse plaatsje Heelweg op 20 februari.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van het schietincident in Delft. Mogelijk is de witte Peugeot 308 al eerder die ochtend opgevallen in de buurt van de Amalia van Solmslaan. Ook informatie over het in brand steken in Heusden is welkom bij de politie.

Heeft u informatie?
Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

To Top