112Vandaag

Noord-Brabant

Vierde man aangehouden na cocaïnevondst in Oosterhout

cocaine

Nadat in januari 2018 in een zeecontainer voor een recyclingbedrijf in Oosterhout ruim 55 kilo cocaïne was aangetroffen en drie mannen werden aangehouden, is dinsdag een vierde verdachte gearresteerd.

De container met houtbriketten uit Ecuador was in Antwerpen gecontroleerd, waarbij in de constructiebalken cocaïne werd gevonden. Nadat de cocaïne was verwijderd, is de container met een klein monster gecontroleerd afgeleverd bij het bedrijf in Oosterhout.

Op het moment dat de politie op het terrein binnenviel, waren twee mannen bezig de container open te krijgen; één van hen wist te ontkomen. Twee andere mannen wachtten in een auto bij de ingang van het terrein. De drie aangehouden mannen zitten vast. Hun strafzaak wordt op 6 juni door de rechtbank Amsterdam behandeld.

De vierde verdachte is een 57-jarige man uit Breda, die bij het bedrijf werkzaam is. Hij wordt ervan verdacht vanuit het bedrijf de container met 55 kilo te hebben geïmporteerd. Zeer vermoedelijk stond hij over de aankomst van de container in nauw contact met één van de drie eerder gearresteerde mannen.

Tweede container
Hij wordt ook verdacht van de invoer van een tweede container met houtbriketten, waarin de Belgische douane 38 kilo cocaïne ontdekte. Dat was enkele dagen na de ontdekking van de eerste container. Deze tweede container is in Antwerpen achtergebleven maar was ook door de verdachte voor het recyclingbedrijf besteld.

De rechter-commissaris in de rechtbank Amsterdam heeft de verdachte vrijdag voor twee weken in bewaring gesteld.

To Top