112Vandaag

Noord-Holland

Scootercontrole: 28 wokmeldingen

Scootercontrole

Diemen – Ouder Amstel – In het kader van de Europese Snelheidsweek controleerde het Verkeershandhavingsteam in samenwerking met de basisteams van Diemen en Ouder Amstel 91 gemotoriseerde tweewielers. De politie testte met de rollentestbank 62 snorfietsen en 29 bromfietsen. Resultaat: 28 wokmeldingen*.

De specifieke resultaten per locatie van donderdag 19 april gedurende een controle van 1 uur zagen er als volgt uit:

Fietspad De Slinger onder Gooiseweg: resultaat 9 snorfietsen/ 7 bromfietsen: 4 wokmeldingen. Van der Madeweg onder het station: resultaat 18 snorfietsen/ 9 bromfietsen: 8 wokmeldingen. Noorderbreedte parkeerplaats school: resultaat 18 snorfietsen/ 7 bromfietsen: 10 wokmeldingen. Diemerplein: resultaat 17 snorfietsen/ 6 bromfietsen: 6 wokmeldingen. Tevens is er bekeurd voor het telefoneren tijdens het rijden, niet vast hebben van het kinbandje en onverzekerd rijden.

Wokmeldingen*
Tegen de eigenaren van de tweewielers, met een te hoge constructiesnelheid, is proces-verbaal opgemaakt. Voor deze tweewielers gaat een wokmelding naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Het voertuig mag pas weer de weg op als deze is hersteld en goedgekeurd door de RDW. WOK staat voor ‘wachten op keuring’.

To Top