112Vandaag

Noord-Holland

Pup uit snikhete auto gered

Hondje

Diemen – De politie in Diemen geeft donderdag een jonge bouvier uit een bloedhete auto gered. De eigenaar van de cabrio met gesloten dak, had zijn hond achtergelaten in de auto terwijl het buiten 28 graden was.

Een oplettende voorbijganger schakelde de politie in toen hij het arme dier in de warme auto zag zitten. Agenten kwamen de pup bevrijden. „Dat ging niet zonder slag of stoot”, schrijft de politie Diemen-Ouderamstel in een Facebookbericht. Het raam van de auto moest worden opengebroken.

Waarschuwing
De politie waarschuwt nogmaals voor de snel stijgende temperaturen in auto’s. „Laat uw dieren of kinderen niet in de auto achter met temperaturen boven de 15 graden!”

De eigenaar van het hondje krijgt een proces-verbaal, de rekening van de Dierenambulance Amsterdam en zal zelf opdraaien voor de kosten van de ingeslagen ruit.

To Top