112Vandaag

Provincies

Politie ontdekt vier vuurwapens en munitie bij inwoner Voorschoten

inval

Voorschoten – De politie heeft dinsdag bij een 33-jarige inwoner van Voorschoten vier vuurwapens, drie patroonhouders, munitie en een zaklamp met een taser aangetroffen. Het gaat om twee semiautomatische pistolen, een alarmpistool en een gaspistool.

De politie had een anonieme tip gekregen over het wapenbezit van de man. In de auto van de verdachte vonden de rechercheurs bovendien anabole steroïde, vermoedelijk xtc pillen en een fles testosteron.

Slowakije
De man heeft inmiddels bekend dat de wapens van hem zijn. Naar de herkomst ervan doet de politie nog onderzoek. De vuurwapens zijn vermoedelijk aangekocht bij wapenhandelaren in Slowakije.

De rechter-commissaris heeft de verdachte vrijdag voor twee weken in bewaring gesteld.

To Top