112Vandaag

Gelderland

Mannen aangehouden na aantreffen vuurwapen

surveillancemotor met zwaailicht en stopbord

Opheusden – De politie heeft donderdagavond 19 april een 23- en een 26-jarige man uit Culemborg en een 25-jarige man uit Meteren aangehouden. Ze worden verdacht van overtreding van de Wet Wapens en munitie.

Agenten van de Landelijke Eenheid zagen tijdens hun surveillance een personenauto bij een gesloten tankstation aan de Rijksweg A15 staan. Uit het politiesysteem bleek dat het kenteken van het voertuig voorkwam in verband met meerdere verdachte situaties. Korte tijd later kwam een personenauto met drie mannen aanrijden die naar de geparkeerde auto liepen. De agenten besloten de mannen en het voertuig te controleren.

Bij deze controle troffen de agenten een vuurwapen en een aanzienlijk geldbedrag aan. De drie mannen zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en ingesloten voor nader verhoor.

Het vuurwapen, het geld en de twee personenauto’s zijn in beslag genomen.

To Top