112Vandaag

Gelderland

20 kinderen oververhit bij Koningsspelen in Duiven

ambulance

Duiven – Bij de Koningsspelen in Duiven zijn vrijdagmiddag zo’n twintig kinderen oververhit geraakt meldt de brandweer.

Ze waren met zo’n 920 andere kinderen van meerdere scholen aanwezig op het terrein van hockeyvereniging MHC De Westerduiven aan de Westsingel. De kinderen zijn natgespoten door de brandweer en kregen vocht toegediend. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Op het terrein zijn volgens een van de deelnemende scholen weinig schaduwplekken meldt Omroep Gelderland.

Weinig schaduwplekken
Volgens een lerares van basisschool De Toermalijn waren alle basisscholen uit Duiven en de Groessen en Loo aanwezig op het hockeyterrein. Het viel de lerares op dat er weinig schaduwplekken waren op het terrein. ‘Ik was er zelf tussen de middag en het was toen erg warm. Kinderen hadden wel veel verkoelende spullen bij zich.’ Niemand van basisschool De Toermalijn is opgevangen door de ambulance.

Alle kinderen weer naar huis
De veiligheidsregio laat weten dat de meeste kinderen oververhit raakte een half uur voordat de spelen waren afgelopen. Volgens een woordvoerder zijn alle ouders van de kinderen geïnformeerd en zijn er tijdelijk twee EHBO-posten neergezet. De kinderen mochten daarna ook allemaal naar huis. De situatie is verder onder controle.

To Top