112Vandaag

Buitenland

Bestuurder gewond na drugscontrole

Belgische politiebus met spoed

Assenede en Sas van Gent – Zaterdagavond is aan de Poelstraat in de Belgische grensplaats Assenede een automobilist gewond geraakt.

Belgische en Nederlandse agenten hielden bij de grens van Sas van Gent en Zelzate een drugscontrole. Rond 20.40 uur zagen zij dat een auto met een Engels kenteken vanuit Sas van Gent kwam en plotseling rechtsaf de Poelstraat inreed. De agenten zetten de achtervolging in.

Ziekenhuis
Na enkele bochten zag de politie dat de auto aan de linkerkant van de Poelstraat, op het grondgebied van Assenede, op zijn kop in de sloot terecht was gekomen. Naast agenten werden ook enkele brandweereenheden gewaarschuwd. Na enige tijd werd door de hulpverleningsdiensten de bestuurder uit de auto bevrijd. Hij is met een ambulance naar een Belgisch ziekenhuis gebracht. Belgische en Nederlandse autoriteiten stellen een onderzoek naar het incident in.

To Top