112Vandaag

België

Belg zonder rijbewijs ontwijkt politiecontrole en brengt zichzelf nog verder in problemen

surveillancemotor met zwaailicht en stopbord

Udenhout / Oisterwijk – Een 41-jarige man uit Bergen (B) is donderdag 12 april 20187 omstreeks 18.15 uur op de Kreitenmolenstraat aangehouden ter zake het verlaten van een plaats ongeval, rijden zonder geldig rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag. In zijn auto is bovendien een kleine hoeveelheid drugs en een stroomstootwapen aangetroffen.

Agenten van het politieteam Groene Beemden hadden donderdagmiddag een controlepost ingericht op de Pannenschuurlaan nabij de rotonde aan de Bedrijfsweg. De dienders zagen dat een bestuurder van een personenauto met een Belgisch kenteken kort voor deze plek keerde, kennelijk om een eventuele controle te voorkomen. Politiemensen in burger zagen de bedoelde auto rijden. Zij zagen dat de bestuurder met zijn auto op de N65 door de middenberm reed en daarbij andere automobilisten in gevaar bracht.. Een auto werd daarbij licht aangetikt. De veroorzaker reed echter door zonder zijn identiteit aan de tegenpartij bekend te maken. Hij werd uiteindelijk op de Kreitenmolenstraat staande gehouden. Hij werd vervolgens overgebracht naar het cellencomplex en ingesloten.

Geen rijbewijs
De verdachte verklaarde vanmorgen dat hij de politiecontrole wilde voorkomen omdat op 2 maart 2018 tijdens een controle in België zijn rijbewijs was ingenomen. Hij kreeg een rij ontzegging. In zijn auto werd enkele grammen marijuana en een taser aangetroffen.

To Top