112Vandaag

Flevoland

Veroordeelde in zaak-Van Poelgeest aangehouden

Cellencomplex

De 49-jarige man die op 15 maart door het hof in Leeuwarden in hoger beroep is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar vanwege zijn betrokkenheid bij de dood van Nathalie van Poelgeest is opgepakt. Bij de veroordeling gelastte het hof zijn directe gevangenneming.

De man kon niet bij de zitting worden aangehouden, omdat hij eerder door de rechtbank werd vrijgesproken en niet aanwezig was bij de uitspraak in hoger beroep.

De uit Lelystad afkomstige man is dinsdagavond 10 april rond 23:00 uur aangehouden in Amsterdam. Het rechercheonderzoek leidde naar Amsterdam. In combinatie met een melding aan de politie kon hij worden getraceerd en aangehouden.

Bij de opsporing en aanhouding is nauw samengewerkt tussen politie en Openbaar Ministerie om zo snel mogelijk tot de aanhouding te komen.

To Top