112Vandaag

Noord-Holland

Mannen opgepakt voor het runnen van een drugspostoderbedrijf

Amsterdam

Amsterdam – Met de aanhouding van twee verdachten op maandag 9 april in hun woonplaats Amsterdam, hebben politie en justitie een einde gemaakt aan hun online drugshandel via darknet.

Gebleken is dat zij meerdere online web shops runden waar allerhande harddrugs werden verkocht. Via de webshops werden duizenden postpakketten met drugs als lsd, xtc en mdma over de hele wereld verzonden.

Doorzoekingen

Na aanhoudingen doorzocht de politie maandag vier woningen in Amsterdam. Bij de doorzoekingen werden onbekende hoeveelheden verdovende middelen, geldbedragen, waardevolle goederen en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De mannen van 24 en 25 jaar zitten vast voor verhoor.

Aangetroffen vuurwapen

Postorderbedrijf voor drugs

De twee verdachten uit Amsterdam zijn betrokken bij de webshops die zich beziggehouden met het verzenden van duizenden postpakketten met verdovende middelen over de hele wereld. Zij fungeerden als een postorderbedrijf voor drugs. Het gaat om pakketten met verdovende middelen zoals LSD, XTC, cocaïne en MDMA. Om te voorkomen dat een poststuk onderschept kon worden, werd het onder meer luchtdicht verpakt in bolletjes verpakking.

De drugs werden verstuurd in Nederland maar ook buiten Nederland. Te denken valt aan Frankrijk, Roemenië, Zwitserland en de Verenigde Staten.

De voorgeleiding voor de rechter commissaris vindt op donderdag 12 april plaats.

To Top