112Vandaag

Noord-Brabant

Bekeuringsgesprek loopt uit op mishandeling van BOA in Tilburg

Tilburg – Een 52-jarige Tilburger is vanmiddag in zijn woning in de wijk Loven aangehouden omdat hij een buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente Tilburg, tijdens een bekeuringsgesprek op de Jules Verneweg in zijn gezicht zou hebben geslagen.

De handhaver deed aangifte. Hij vertelde dat hij vandaag omstreeks 09.35 uur hij op de Jules Verneweg een man aansprak op diens parkeergedrag. Hij vroeg de man naar zijn identiteitsbewijs. De bestuurder gaf dit niet af en stapte in zijn auto. De aangever opende daarop het linkervoorportier om de man een bekeuring te zeggen. Hierop stapte de bestuurder snel uit en sloeg de ‘BOA’ met gebalde vuist in het gezicht daarbij roepend: “Blijf van mijn auto af”. Hierna reed de automobilist weg in de richting van de Zuiderkruisweg. De auto staat op naam van een 52-jarige Tilburger. Hij voldoet ook aan het signalement van de dader. Hij is met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Een getuige bevestigt het relaas van het slachto

Verhoogde strafeis
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

To Top