112Vandaag

Provincies

OM: Verdachte zedenmisdrijf Breukelen verkrachtte slachtoffer herhaaldelijk

rechter

De officier van justitie heeft vandaag celstraffen tot zes jaar geëist tegen twee mannen die ervan worden verdacht op 9 maart 2017 een man in Amstelveen te hebben ontvoerd en vervolgens in Leiden enige tijd te hebben gegijzeld. Een 30-jarige man uit Rotterdam hoorde zes jaar tegen zich eisen. Tegen een 24-jarige man uit Leiderdorp eiste de officier van justitie vier jaar cel.

Op 9 maart 2017 werd het slachtoffer in Amstelveen onder bedreiging van een vuurwapen door gemaskerde mannen uit zijn auto gehaald en in een auto van de daders getrokken. Na meerdere uren te zijn vastgehouden in een woning in Leiden werd het slachtoffer, op steenworp afstand van de woning waar hij werd vastgehouden, op straat gedumpt. Zijn ontvoerders hadden een deel van zijn pink afgeknipt.

Een van de getuigen die had gezien dat de man in een auto werd getrokken, heeft kans gezien het kenteken van de auto te noteren. De auto bleek te zijn gehuurd door een van de verdachten. Een schrift en een agenda die bij een doorzoeking van de woning van één van de verdachten werden aangetroffen, bleken na bestudering voorverkenningen voor de ontvoering te bevatten. De verdachten hadden onder meer een peilbaken onder de auto van het slachtoffer bevestigd. Onderzoek aan de telefoons leerde dat beide verdachten die betreffende dag en avond veelvuldig telefonisch contact hadden. Een van de telefoons peilde uit bij de woning waar het slachtoffer werd vastgehouden.

Wat het motief voor de ontvoering en de gijzeling is geweest is niet helemaal duidelijk geworden. De officier vermoedt dat de ontvoerders een bedrag aan losgeld hebben gevraagd dat zou dienen ter vereffening van een eerdere drugslevering die nooit betaald was.

“De ernst van de gebeurtenissen behoeft geen lang betoog”, aldus de officier van justitie vandaag in haar requisitoir. “Temidden van omstanders wordt het slachtoffer onder bedreiging van een vuurwapen de auto van ontvoerders ingetrokken, waarna hij wordt vastgebonden en geblindeerd wordt vervoerd. De ergste gruwelijkheid zal dan nog volgen: het afknippen van een deel van zijn pink moet voor het slachtoffer ongetwijfeld de meest traumatische ervaring uit zijn leven zijn. De angst die de ontvoering en de sadistische verminking hebben ingeboezemd, zullen hem vermoedelijk nog zeer lang achtervolgen.”

To Top