112Vandaag

Buitenland

UPDATE: Zeker 1 dode bij gijzeling in supermarkt Frans dorp na schietpartij, dader zegt van IS te zijn

frankrijk

In de Zuid-Franse stad Trèbes bij Carcassonne is een gijzeling aan de gang in een supermarkt. De dader heeft voordien eerst het vuur geopend op enkele politieagenten. Bij de gijzeling is al één dode gevallen, bevestigt de burgemeester. Op dit moment worden acht mensen gegijzeld. Volgens het Franse parket claimt de dader banden te hebben met de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

In Carcassonne zelf zijn vier politieagenten die aan het joggen waren beschoten vanuit een wagen. De schutter loste vijf schoten. De politievakbond UNSA zegt dat één agent daarbij gewond is geraakt aan de schouder.

De dader verschuilt zich nu in de supermarkt Super U. Er zouden verschillende schoten gehoord zijn. De burgemeester van Trèbes bevestigt dat de beenhouwer van de supermarkt overleden is. De Franse eerste minister, Edouard Philippe, spreekt van een “zeer ernstig incident”.

To Top