112Vandaag

Noord-Brabant

Man in gestolen auto gepakt na zoektocht in Vlijmen

Vlijmen achtervolging

Vlijmen – Na een korte zoektocht en met de nodige moeite pakte de politie vrijdagavond rond 18.30 uur op de Sternlaan in Vlijmen een man van 26 zonder vast woonadres op. Hij reed even daarvoor met hoge snelheid in een gestolen auto.

Even daarvoor reden surveillerende agenten in Vlijmen toen ze een melding kregen dat daar een gestolen auto zou rondrijden. Op de Pasternaklaan kwamen ze de Mercedes tegen. De auto reed daarop de Sternlaan in, een woonerf. De bestuurder nam grote risico’s door met hoge snelheid door de wijk te scheuren. Een fietser kon op het nippertje een aanrijding met de Mercedes voorkomen door opzij te springen. Kort daarop stopte de auto.

Zoektocht
De bestuurder ging er te voet vandoor. Agenten zagen meteen dat het een bekende van de politie was en riepen zijn naam, maar de man was niet te stoppen. Na een korte zoektocht werd hij alsnog gevonden. Hij zat verstopt tussen de coniferen in de voortuin van een woning. Bij zijn arrestatie verzette de man zich, waarop agenten de man met het nodige geweld in de boeien sloeg.

De auto bleek vorige maand te zijn gestolen in Berlicum. De politie onderzoekt de rol van de verdachte bij de diefstal. De man was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij zit vast.

Vlijmen achtervolging

To Top