112Vandaag

Noord-Brabant

Man in trein zeer gewelddadig tegen NS-personeel

arrestatie station

Breda – Op de Gravinnen van Nassauboulevard is vanmorgen rond 09.00 uur op het station een Haagse man aangehouden.

Tijdens een controle in de trein op het station van Breda wordt de man door medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen aangesproken. Naar aanleiding van dit gesprek wordt de man gesommeerd de trein te verlaten. Hij weigert en schopt en slaat direct de NS-medewerkers. Eén van hen valt door de trappen zelfs uit de trein.

Collega’s van de NS die op het perron staan, schieten te hulp en proberen de man te bedaren en onder controle te brengen. Maar die blijft zich verzetten en slaat en schopt de 4 NS-medewerkers. Ook spuugt hij één van hen in het gezicht. Agenten die zijn opgeroepen, kunnen de man onder fors verzet aanhouden. Ze brengen hem naar het cellencomplex waar hij nog steeds agressief is en ook daar met fysiek verzet wordt ingesloten.

Door alle NS-medewerkers wordt aangifte gedaan van mishandeling.

To Top