112Vandaag

Noord-Holland

Vrouw spoort zelf gestolen Iphone op

Iphone

Amsterdam – Een vrouw heeft in de nacht van dinsdag 13 en woensdag 14 maart haar eigen gestolen Iphone en rugzak opgespoord. De politie heeft een verdachte aangehouden.

De vrouw was in een horecazaak in het centrum toen ze ontdekte dat haar rugtas was gestolen. In de tas haar Iphone maar ook haar huissleutels en andere spulletjes.

Track & Trace app
De vrouw had een track & trace app op haar Iphone geïnstalleerd en zag dat de telefoon zich verplaatste in het centrum. De vrouw, die een slotenmaker had gealarmeerd om haar woning weer in te kunnen, kreeg bijval van de slotenmaker. Zij reden naar de locatie waar de vermoedelijke dief zou zijn en alarmeerden de politie.

Iphone en rugtas bij verdachte aangetroffen
In bijzijn van de politie werd een 20-jarige Italiaanse man aangehouden. Hij was in het bezit van de Iphone van de vrouw en haar rugzak met inhoud. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De verdachte zit vast. De vrouw heeft al haar bezittingen weer terug.

To Top