112Vandaag

Buitenland

Twee Duitsers aangehouden voor witwassen geld

aanhouding op straat

Zegge – Dinsdagmiddag zijn twee mannen uit Düsseldorf aangehouden op de Rijksweg-Noord. Zij worden verdachte van witwassen van geld.

Aan het begin van de middag krijgen agenten de mannen in het vizier als zij in hun auto door Roosendaal rijden. Omdat het vermoeden rijst dat zij drugs gekocht hebben, krijgt de bestuurder op de Rijksweg-Noord een stopteken voor een drugscontrole. Er wordt echter geen drugs gevonden; wel een groot geldbedrag. De bestuurder heeft enkele duizenden euro’s op zak. Omdat hij de herkomst niet kan verklaren zijn beide mannen (25 en 34 jaar) aangehouden op verdenking van witwassen. Op het bureau zijn ze voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en vervolgens in verzekering gesteld.

Geldhond vindt verborgen ruimte
De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. Nadat een geldhond van de Landelijke Eenheid hierin heeft rondgesnuffeld wordt een lege verborgen ruimte gevonden in het stuurwiel waar normaal gesproken een airbag in zit. De hond geeft aan dat daar geld in heeft gezeten.

To Top