112Vandaag

Noord-Holland

Grote brand verwoest voormalig sportcomplex in Alkmaar

Alkmaar – Een grote brand heeft dinsdagnacht een voormalig sportcomplex in Alkmaar in de as gelegd. Bij de brand kwam veel rook vrij en de vlammen sloegen metershoog uit het complex aan de Loodpolderweg.

De brand brak even na één uur uit. Tegenwoordig wordt het zogeheten ’t Lood ook gebruikt voor overnachtingen, maar toen de brandweer aankwam, was er niemand meer binnen. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen.

De brandweer heeft het pand gecontroleerd uit laten branden. Er werd een sloopkraan ingezet om het brandende gebouw uit elkaar te halen, zo kon de brandweer beter bij het vuur. Even voor half vier was de brand onder controle, maar de brandweer heeft nog uren nageblust.

Foto: Inter Visual Studio / Stijn Gabeler

 

To Top