112Vandaag

België

Brandende carnavalswagen veroorzaakt dodelijk ongeval Maasmechelen

Ambulane

Maasmechelen – De E314 is vanmorgen volledig afgesloten geweest ter hoogte van Maasmechelen. In de richting van Nederland gebeurde een kettingbotsing met vijf auto’s en drie vrachtwagens. Daarbij viel één dode.

Onder de brug in Maasmechelen stonden carnavalswagens geparkeerd, en die zijn om een nog onbekende reden in brand gevlogen, wat voor zware rookontwikkeling en -hinder heeft gezorgd. meldt Het Laatste Nieuws. Bestuurders werden door de zwarte rook totaal verrast. “Richting Nederland gebeurde daarop een ongeval met drie vrachtwagens en vijf personenwagens”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum tegen HLN. “Er vielen vier gewonden, die naar het ziekenhuis werden overgebracht.”

Inmiddels is de snelweg richting België weer open, richting Nederland voorlopig nog niet door bergingswerkzaamheden.

To Top