15 aanhoudingen na fraude invalidenparkeerkaarten

Vijftien verdachten aangehouden in fraudeonderzoek. Het team dat gespecialiseerd is in het opsporen van Financieel Economische Criminaliteit (FinEC) heeft gisteren vijftien verdachten aangehouden en veertien auto’s inbeslaggenomen. In het fraudeonderzoek, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, worden twee ambtenaren van de gemeente Amsterdam verdacht van verstrekken van valse invalidenparkeerkaarten aan de andere aangehouden verdachten. Met de kaarten kregen zij met voorrang een parkeervergunning waarmee ze kosteloos in de gemeente Amsterdam konden parkeren. Door deze fraude bleven aanvragers voor een parkeervergunning langer op de wachtlijst staan en ontstond er onevenredig voordeel voor de betrokkenen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Posted by Politie Amsterdam on Wednesday, March 14, 2018

Amsterdam – De politie heeft dinsdag 13 maart vijftien verdachten aangehouden en veertien auto’s in beslag genomen naar aanleiding van een onderzoek naar fraude met invalidenparkeerkaarten. Twee ambtenaren van de gemeente Amsterdam maakten deel uit van de aangehouden verdachten.

Het onderzoeksteam gespecialiseerd in Financieel Economische Criminaliteit (FinEC), dat nauw samenwerkte met de gemeente, verdenkt dertien verdachten ervan dat zij tegen betaling de vervalste invalidenparkeerkaarten afnamen. Met deze kaarten kregen zij met voorrang een parkeervergunning waarmee ze kosteloos in de gemeente Amsterdam konden parkeren. Door deze fraude bleven aanvragers voor een parkeervergunning langer op de wachtlijst staan.

De politie verwacht nog meer aanhoudingen in deze zaak te doen.