Kinderen treffen mama (27) dood aan in keuken

Belgische politiebus met spoed
Stockfoto: Politie België

Herentals – De politie en het Openbaar Ministerie onderzoeken een verdacht overlijden aan de Kleerroos in het Belgische Herentals. Daar is het levenloze lichaam van een 27-jarige vrouw aangetroffen in de keuken van een woning. De straat is afgezet zodat de recherche haar werk kan doen. Het Openbaar Ministerie voert een moordonderzoek, een verdachte in de zaak is opgepakt in Belgische Limburg.

“Mama ligt in een plas bloed, maar we hebben ook honger.” Met die boodschap gingen de twee kinderen van de vrouw aankloppen bij een buurtbewoner. De kinderen – 4 en 7 jaar oud – hadden hun mama even voordien in een plas bloed aangetroffen in de keuken van haar woning in de Kleerroos, in Herentals zo meldt Het Laatste Nieuws.

Het Openbaar Ministerie van Antwerpen bevestigt dat het lichaam van de 27-jarige vrouw werd aangetroffen en dat het vermoedelijk om een gewelddadig overlijden gaat. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor moord en intussen is er in Limburg ook al een verdachte opgepakt. Het Openbaar Ministerie wil voorlopig alleen kwijt dat het om een man gaat en dat de feiten zich allicht afspeelden in de relationele sfeer. De verdachte moet nog worden verhoord. Vermoedelijk gaat het om de vriend van het slachtoffer.