Inbrekers maken gebruik van kerntrekmethode - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Inbrekers maken gebruik van kerntrekmethode

aanhouding op straat

Amstelveen – De politie heeft drie jongens uit Amsterdam in de leeftijd van 14, 15 en 16 jaar zondag 11 maart aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan Mont Blanc.

De politie krijgt rond middernacht een melding van een inbraak. Agenten en een hondengeleider gaan direct ter plaatse en houden de drie jongens rond 00.50 uur nog in het appartementencomplex aan. De sieraden en het geld dat uit de woning is meegenomen treft de politie bij de aangehouden verdachten aan. Het inbrekerswerktuig neemt de politie in beslag. De gemeente ontvangt van de politie een melding voor Last Onder Dwangsom.

Kerntrekmethode
Het vermoeden bestaat dat de inbraak heeft plaatsgevonden door middel van de ‘kerntrekmethode’. De inbreker haalt met behulp van een ‘kerntrekker’ het cilinderslot uit de deur en kan dan ongestoord de woning binnengaan. Deze inbraakmethode is eenvoudig tegen te gaan door het slot hiertegen te beveiligen.

To Top