112Vandaag

Noord-Brabant

Achtervolging eindigt in Eindhoven

Geldrop – Een achtervolging die in Geldrop begon is vrijdagavond geëindigd in een sloot in Eindhoven.

De politie wilde vrijdagavond een auto controleren die met hoge snelheden door Geldrop reed. Terwijl de politie een stopteken had gegeven en met sirene en zwaailichten achter de auto reed, was de automobilist niet van plan om te stoppen.

De automobilist reed via de wijk Hulst richting Eindhoven. Het ging met zeer hoge snelheden waardoor de politie moeite had om achter de de bestuurder te blijven.

Kort nadat het voertuig Eindhoven in reed verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam het voertuig in een sloot tot stilstand. De bestuurder was ongedeerd en werd aangehouden. Gezien het feit dat de bestuurder de gegeven instructies niet opvolgde werd er pepperspray gebruikt.

Op het bureau bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en de bestuurder kan de nodige processen-verbaal verwachten. Er is tevens een vorderingsprocedure gestart, dit betekent dat de bestuurder een verplichte cursus bij het CBR moet gaan volgen.

De zwart/wit afbeeldingen zijn screenshots van de bodycam.

To Top