Twee aanhoudingen na filmpje op social media

aanhoudigen
Stockfoto

Werkendam – Politiemensen hebben vrijdag 9 maart 2018 een onderzoek ingesteld naar het bezit van vuurwapens. Aanleiding voor het onderzoek was een filmpje dat rondgaat op social media waarop een vuurwapen wordt getoond. Daarbij heeft de politie twee vuurwapens in beslag genomen en twee verdachten aangehouden.

Het politieonderzoek leidde vrijdagmiddag naar een woning in Werkendam. Daar sprak de politie met de 50-jarige bewoner die de agenten vertelde waar het vuurwapen lag. De man is aangehouden voor het in bezit hebben van een vuurwapen en meegenomen naar het politiebureau. Omdat het wapen dat de man aan de politie gaf niet het wapen van het filmpje was, zette de politie het onderzoek voort. Korte tijd later troffen ze elders in Werkendam een minderjarige jongen uit Werkendam aan, die het wapen uit het filmpje wel in zijn bezit had. Hij heeft het aan de agenten gegeven, die het in beslag hebben genomen. Ook de jongen is daarop aangehouden voor het in bezit hebben van een vuurwapen. Het bleek in dit geval te gaan om een nepvuurwapen.

Beide verdachten zijn verhoord en zijn vrijdagavond, nadat ze een verklaring hadden afgelegd weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.