Mogelijk asbest vrijgekomen bij grote brand in Zwaag

Zwaag - Grote Brand Momenteel zijn we aan het werk bij een grote brand in Zwaag.. Houd ramen en deuren gesloten in de omgeving. Ook ventilatie uitdoen aub. Mogelijk komt asbest vrij. *brandweer adviseert om NIET te komen kijken, er is veel rookontwikkeling en rook is schadelijk voor de gezondheid. #brand #zwaag #politie #hoorn #triest #gevaarlijk #schadelijk #rookontwikkeling

Posted by Politie Basisteam Hoorn on Friday, March 9, 2018

Zwaag – In het pand van tentenspecialist Karsten Tenten aan de Factorij in Zwaag woedde vanavond een grote uitslaande brand. Er is mogelijk asbest vrijgekomen. De brand is inmiddels onder controle.

Het vuur is mogelijk overgeslagen op een ander pand. De brandweer heeft acht bluswagens ingezet. Een NL Alert is verstuurd naar omwonenden.

In het pand van Karsten zouden veel tenten staan. Omwonenden worden gewaarschuwd uit de rook te blijven en hulpdiensten de ruimte te geven. Ook moeten ramen en deuren gesloten worden en de ventilatie worden uitgezet.

Er waren volgens getuigen veel kleine explosies te horen rondom het pand. Ook zagen mensen metershoge vlammen uit het pand slaan.

De brandweer onderzoekt of er daadwerkelijk asbest is vrijgekomen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.