112Vandaag

Overijssel

Wateroverlast leidt tot vondst hennepkwekerij

Inspectie hennepkwekerij

Enschede – Een melding bij de politie van wateroverlast in een woning aan de Esstraat heeft op dinsdag 6 maart tot de ontdekking van een hennepkwekerij geleid. Bij de woning bleek niet alleen sprake te zijn van wateroverlast, de agenten roken ook een sterke wietlucht. Dit was voldoende aanleiding om de woning binnen te gaan. Er zijn zeven aanhoudingen verricht.

In de woning troffen de agenten een hennepkwekerij met 317 planten aan. De aanwezigen in de woning, een 27-jarige vrouw, vier 23-jarige mannen en een 20-jarige man, allen afkomstig uit Enschede, zijn aangehouden. Een zevende verdachte, een man van 22 uit Enschede, meldde zich later op het bureau en is ook aangehouden. De kwekerij is meteen ontmanteld.

Overlast
Hennepkwekerijen gaan altijd gepaard met overlast. In veel gevallen is er sprake van ernstige overlast door water. Daarnaast wordt in bijna alle gevallen een illegale stroomvoorziening aangelegd, wat zeker in bebouwde gebieden tot brandgevaar kan leiden. Dit is ook de reden dat de politie waarschuwt tegen hennepkwekerijen. Heeft u een vermoeden dat ook bij in de buurt mogelijk sprake is van een hennepkwekerij? Tips zijn welkom op 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

To Top