112Vandaag

Buitenland

Vier jaar cel voor bitcoinhandelaar

Bitcoin

De rechtbank Rotterdam heeft dinsdag een 38-jarige Brit veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar vanwege witwassen van bitcoins. Volgens de rechtbank is bewezen dat de man bijna twee jaar lang bezig is geweest en in totaal ruim 11 miljoen euro heeft witgewassen.

De officieren van justitie van het Landelijk Parket eisten twee weken geleden een gevangenisstraf van 5 jaar tegen de verdachte. Hij stond behalve voor het witwassen van bitcoins ook terecht voor hennepteelt.

Winstbejag
De verdacht wist volgens de rechtbank dat het om crimineel geld ging. Door het witwassen van crimineel vermogen heeft hij de onderliggende criminaliteit gefaciliteerd. In het vonnis wijst de rechtbank verder op de aantasting van de legale economie door witwassen.“ Het kan niet anders dan dat de verdachte bij dit alles zich enkel heeft laten drijven door winstbejag, ten koste van de samenleving.”

To Top