112Vandaag

Binnenland

Tesla gestolen met app in Velp

Tesla

Velp (GLD) – Op de nacht van 28 februari op 1 maart is er een Tesla weggenomen in Velp-Noord. Tesla’s zijn niet of nauwelijks te stelen, ware het niet dat het dievengilde een app heeft ontwikkeld dat het signaal opvangt op het moment dat een Tesla geopend en/of gestart wordt.

Na contact met Tesla Nederland het volgende: er is zeer recent een update gelanceerd, Tesla’s maken connectiviteit via de boordcomputer met Tesla Nederland als deze gestart worden. Er verschijnt dan een verzoek tot updaten. Vanaf dat moment wordt er nieuwe software ge-update die vanaf nu voorkomt dat men o.a. met de hierboven omschreven app signalen opvangt en kan gebruiken om de Tesla’s weg te nemen en het GPS-signaal/Track and Trace te omzeilen.

Daar er veel Tesla’s geleased worden heeft Tesla geen actuele lijsten paraat om de bezitter snel te benaderen. Dit hoeft eigenlijk ook niet daar een Tesla een soort telefoon op wielen is die net als een telefoon continue ge-update dient te worden om gebruik veilig te houden.

Kent u een Tesla-rijder? Geef hem/haar aan het voertuig te updaten!!!

To Top