112Vandaag

Provincies

Jonge drugsdealer hoort 18 maanden cel eisen

cocaine

Voor het maandenlang dealen van cocaïne eiste het Openbaar Ministerie vandaag 18 maanden cel waarvan 4 voorwaardelijk tegen een 24-jarige Naaldwijker. De man was vorig jaar nog maar net een week uit de gevangenis toen hij alweer werd aangehouden met een handelshoeveelheid drugs op zak. Dat gebeurde daarna nog een keer. Verdachte ging daarbij ook de strijd aan met agenten.

In juli 2017 wordt melding gemaakt van een drugsdeal, waarbij een auto was gezien. De auto wordt opgespoord en daar blijken verdachte en een andere man in te zitten. Wanneer agenten hem fouilleren, vinden ze in zijn broekzak een zogenoemd ponypack (een klein papieren gevouwen envelopje) met cocaïne. Ook in een auto worden drugs gevonden. Bij zijn aanhouding verzet verdachte zich en probeert te duwen en zich los te trekken. De man met wie hij in de auto zat, probeert nog snel weg te rijden. Die rijdt bijna een agent omver, voordat hij over de stoep via een lantaarnpaal en twee tuinhekjes tot stilstand komt.

Duidelijk is wel dat verdachte meteen na zijn vrijlating het dealen weer heeft opgepakt. Daarom wordt besloten een onderzoek op hem te starten.

Op 21 november wordt de man in Naaldwijk in een auto gecontroleerd. Als wordt gevraagd of hij wil uitstappen, geeft hij gas en volgt een achtervolging door Naaldwijk tot aan zijn huis. In zijn tuin wordt hij aangehouden, terwijl om hem heen de grond bezaaid ligt met geld, ponypacks en een telefoon. Zijn broertje probeert nog snel alles het huis in te brengen.

Na de aanhouding is de rechter-commissaris om toestemming gevraagd ook het huis, de tuin en de schuur te doorzoeken. Daar werden nog 7 ponypacks, 20 telefoons en 23.238 euro aan cash geld gevonden.

Het is verontrustend dat verdachte direct na zijn vrijlating zijn oude leven in de criminaliteit weer heeft opgepakt. Temeer omdat zijn criminele leventje al eerder heftig uit de hand liep. Verdachte was betrokken in een reeks eerdere incidenten, vermoedelijk vanwege een drugsruzie, waarbij hijzelf al eens werd neergestoken.

Naast de 18 maanden cel waarvan 4 voorwaardelijk vraagt de officier van justitie ook om het voorwaardelijk deel van zijn laatste veroordeling, 2 maanden cel, nu alsnog op te leggen. Omdat verdachte de voorwaarde om geen nieuwe misdrijven te plegen, heeft overtreden.

To Top