Inbreker belt 112 voor mogelijke inbrekers

Ipad
Stockfoto

Breda – Agenten van politieteam Weerijs kregen afgelopen nacht een melding dat de bezitter van een bedrijfsauto zojuist had ontdekt dat er in zijn auto in de Haagse Beemden was ingebroken. De melder gaf aan dat er een ruitje was ingeslagen en dat er een iPad uit zijn auto was gestolen. De melder gaf aan dat de iPad nog aan stond en dat hij via track & trace zag dat de iPad zich op een bepaalde locatie in de Haagse Beemden zou moeten bevinden.

Nadat de agenten van de melder de inloggegevens van de iPad kregen, heeft de meldkamer op afstand ingelogd op de gestolen iPad. Hierdoor kon de meldkamer de agenten nauwkeurig naar de plek leidden waar de iPad zich zou moeten bevinden. De meldkamer liet vervolgens het alarm van de iPad afgaan, die zij vervolgens duidelijk hoorden afgaan terwijl ze in een trappenhuis bij de locatie van de iPad stonden. Zodoende konden zij duidelijk horen uit welke woning het alarm afkomstig was.

Vervolgens belden ze aan bij de bewuste woning, waarna de voordeur geopend werd door de bewoner. In de woning troffen wij de gestolen Ipad aan. Hierop werd de bewoner direct aangehouden ter zaken diefstal dan wel heling. Deze verdachte verklaarde ons dat hij de iPad enkele uren daarvoor gekocht had voor 20 euro van een ons bekende auto-inbreker. Hierop direct deze auto-inbreker met een bezoek aan zijn woning vereerd.

In eerste instantie deed hij zijn woning niet open nadat wij herhaaldelijk op zijn voordeur en ramen gebonkt hadden. Hierop verzochten wij via de meldkamer om een PSO’er ( Politie Sloten Opener ) ter plaatse te laten komen om de voordeur open te maken. Op datzelfde moment belde onze auto-inbreker met 112 dat er getracht werd in zijn woning in te breken. De meldkamer kon hem direct vertellen dat het geen inbrekers waren, maar de politie die hem graag even wilde spreken. Hierop besloot hij toch de voordeur maar te openen, waarna wij hem konden vertellen dat ook hij was aangehouden voor diefstal dan wel heling.

De iPad hebben wij direct weer terug kunnen geven aan de eigenaar. De recherche zal de zaak verder gaan oppakken.