112Vandaag

Noord-Holland

Agent gewond na aanhouding inbrekers

Arrestatie

Amsterdam – Twee inbrekers zijn woensdagavond rond 20.00 uur op heterdaad aangehouden na een inbraak aan de Bataviastraat. Bij de arrestatie sloeg een van de inbrekers met een koevoet naar agenten.

Rond 20.00 uur belde een buurtbewoner 112, omdat hij twee mannen zag scharrelen bij een woning aan de Bataviastraat. Agenten die direct ter plaatse gingen, kwamen de verdachten bij een portiekdeur tegen. Op dat moment sloeg een van de inbrekers met een koevoet naar de agenten. Deze slag werd door een politieman geblokkeerd waardoor hij gewond raakte aan hand en pols. Direct daarna ontstond een achtervolging te voet waarbij de twee inbrekers diverse goederen weggooiden. Met hulp van toegesnelde agenten zijn de twee mannen aangehouden.

Aangifte poging doodslag
De verdachten, 19 en 20 jaar en afkomstig uit Amsterdam, zijn bekenden van de politie. Tegen de verdachte die met de koevoet heeft geslagen naar de agenten is aangifte terzake poging doodslag gedaan. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten vast. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

To Top