112Vandaag

Noord-Brabant

Boze automobilist slaat andere bestuurder tanden door de lip

aanhoudigen

Kaatsheuvel – Een 22-jarige Tilburger is zondag 25 februari 2018 omstreeks 19.40 uur met toestemming van de officier van justitie op de Heikant aangehouden omdat hij tijdens een verkeersruzie zondagmiddag een 26-jarige man uit Loon op Zand zou hebben mishandeld. Hij zou het slachtoffer met gebalde vuist in het gezicht hebben geslagen.

Een 26-jarige man uit Loon op Zand deed aangifte. Hij verklaarde dat hij rond 13.45 uur met zijn auto over de Marktstraat in Kaatsheuvel reed. Er kwam een auto vanuit de Vondelstraat die hem geen voorrang verleende. Hij reed op dat moment al wat langzamer omdat hij bijna op zijn bestemming was en parkeerde wat verderop. Hij zag dat die andere auto stopte en dat daaruit een man stapte. De man liep druk gebarend in zijn richting. Hij hoorde dat de man hem uitschold met diverse termen met het woord kanker daarin. Hij werd door de opgewonden automobilist met gebalde vuist in het gezicht geslagen. De man sloeg enkele tanden door zijn lip. Hierna liep de agressieve man terug naar zijn auto en reed weg. Het slachtoffer werd door de ambulancedienst nagekeken, die hem een koelelement gaven om de zwelling te minimaliseren. Hij zou voor verdere behandeling naar de huisartsenpost gaan. Een getuige bevestigde het relaas van aangever. Hij verklaarde dat de verdachte nadrukkelijk de confrontatie zocht en het slachtoffer geslagen had.

Aanhouding
Politiemensen keken daarop tevergeefs uit naar de verdachte. Rond 19.30 uur kwam een melding dat de verdachte opnieuw gesignaleerd was op de Marktstraat nu als bijrijder in een auto. De dienders zagen de bedoelde auto rijden en gaven op de Heikant een stopteken waaraan werd voldaan. Hierna werd de verdachte buiten heterdaad met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Volgens hem zat het verhaal anders in elkaar en had de tegenpartij naar hem gewenkt om te stoppen. De aangever zou enkele discriminerende opmerkingen hebben geroepen. Toen die man hem aanraakte, had hij hem in een reflex in het gezicht geslagen.

To Top