112Vandaag

Noord-Holland

Onderbuikgevoel getuigen blijkt te kloppen

aanhoudigen

Hoofddorp – Twee inbrekers hadden woensdag niet gerekend op de scherpe en doortastende blik van getuigen in Hoofddorp. Het tweetal brak rond 14.00 uur in, in een woning aan het Klaterbos. Getuigen zagen het duo verdacht rond hangen en hadden direct het idee dat de twee mannen weinig goeds in de zin hadden. Dat onderbuikgevoel bleek te kloppen.

Getuigen zagen het tweetal de woning binnen gaan. Direct werd de meldkamer van de politie gebeld en de melders bleven het pand observeren. Meerdere politieagenten omsingelden de woning.

“Het is ontzettend goed wat deze getuigen gedaan hebben. Niet zelf ingrijpen, maar wel blijven observeren. De verdachten waanden zich in de woning onbespied. Laat ze maar in die waan. Het is voor de politie makkelijker om inbrekers in een woning te zoeken, dan dat ze wegvluchten en wij een hele woonwijk moeten uitkammen. Echt een groot compliment voor deze doortastende getuigen”, vertelt Mark Springer, teamchef Haarlemmermeer.

Politiehond Dexter werd ingezet om de verdachten in de woning aan te houden. De eerste inbreker koos direct eieren voor zijn geld en gaf zich over. De andere inbreker probeerde nog te ontsnappen door uit een zolderraampje te klimmen. Bij het zien van hond Dexter, zag ook deze verdachten geen andere keuze dan weer terug te klimmen. De verdachte werd daarna aangehouden. De inbrekers, een 18-jarige man en een 20-jarige man uit Hoofddorp, werden aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

To Top