112Vandaag

Gelderland

Grote brand in Zutphen

Zutphen – Aan de Graaf Ottosingel in Zutphen heeft donderdag op vrijdagnacht een grote uitslaande brand gewoed. Rond half 5 was de brand onder controle. Enkele personen uit omliggende panden moesten uit voorzorg hun woningen verlaten.

De brand brak vlak voor 1 uur uit. De brandweer schaalde na het uitbreken direct op om uitbreiding van het vuur te voorkomen. Toch sloeg het vuur over naar een naast gelegen woning. Bij de brand werden acht blusvoertuigen ingezet en twee hoogwerkers meldt de politie. In verband met de rookoverlast is er een NL-alert melding uitgegeven waarin geadviseerd werd ramen en deuren gesloten te houden.

De Graaf Ottosingel en de Warnsveldseweg zijn tijdelijk afgesloten geweest. De toedracht van de brand wordt nader onderzocht.

To Top