112Vandaag

Binnenland

Automobilist betrapt met 770.000 euro in brandstoftank

brandstof

Een automobilist is door de politie in Duitsland aangehouden met 770.000 euro in zijn brandstoftank.

De 35-jarige man met onbekende nationaliteit kwam vanuit Nederland bij Oldenzaal de grens over. Hij werd aangehouden bij een grootschalige politiecontrole bij Gildehaus.

In eerste instantie verklaarde de man 3000 euro cash bij zich te hebben. Toen de politie ook nog 4550 euro vond in zijn dashboardkastje, werd de auto naar een garage gebracht voor verder onderzoek. Daar werden 28 pakketjes met biljetten gevonden in de brandstoftank. De man wordt verdacht van witwassen.

Marihuana
Tijdens de actie, waaraan ook de Nederlandse politie en douane meewerkten, zijn 25 mensen gepakt met drugs. Ruim drie kilo wiet is in beslag genomen. Zestien anderen kregen een proces-verbaal, onder meer voor het tonen van een vals rijbewijs of voor belastingfraude.

To Top