112Vandaag

Overijssel

Politie vindt gevaarlijke hennepkwekerij in woning

Hennep

Enschede – De politie heeft op dinsdag 20 februari aan de Van Musschenbroekstraat een hennepkwekerij ontdekt waarbij sprake was van diefstal van stroom. Een 24-jarige man uit Enschede is aangehouden.

Rond 19:40 uur kreeg de politie een melding dat in het wooncomplex aan de Van Musschenbroekstraat de temperatuur in de centrale stoppenkast erg hoog was. Omdat dit kan leiden tot gevaarlijke situaties, met name in dichte bebouwing, besloot de politie meteen in te grijpen.

308 hennepplanten
Bij binnenkomst in de woning troffen de agenten twee kweekruimtes aan met totaal 308 hennepplanten. Daarnaast bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De man die aanwezig was in de woning is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij.

Gevaarlijk
De stroomvoorziening voor de kwekerij was dusdanig aangelegd dat er een gevaarlijke situatie was ontstaan. Dit is ook de reden dat de politie waarschuwt tegen hennepkwekerijen. Door amateuristische stroomvoorzieningen is de kans op brand, zeker in bebouwde gebieden, groot.

To Top