Huurder pand opgepakt na aantreffen ondergrondse kwekerij

Hennepkwerkij Best
Foto: Dave Hendriks

Best – Donderdagochtend ontmantelden we een professionele hennepkwekerij die was opgebouwd in de kelder van een bedrijfspand aan de Oirschotseweg. De huurder van het pand, een 37-jarige man uit Best, werd aangehouden.

Hennepkwerkij Best
Foto: Dave Hendriks

We startten een onderzoek nadat we informatie hadden gekregen dat er mogelijk hennep werd gekweekt in de kelder van het bedrijfspand. Ook het stroomverbruik riep de nodige vraagtekens op, waarna we vandaag een kijkje gingen nemen. In de kelder van een bedrijf dat in het pand gevestigd is, stuitten we op vier professioneel ingerichte kweekruimtes. In totaal stonden er ongeveer 500 planten, die worden vernietigd.

Hennepkwerkij Best
Foto: Dave Hendriks

Verder namen we meer dan honderd kweeklampen en 45 ventilatoren in beslag. Waarschijnlijk werd ook water illegaal afgetapt. Hier doet Brabant Water verder onderzoek naar.