112Vandaag

Noord-Brabant

Openstaande boetes en belastingschulden geïnd tijdens integrale verkeerscontrole

Hilvarenbeek controle

Hilvarenbeek / Tilburg – De politie heeft dinsdag 20 februari van 15.00 tot 21.00 uur samen met partners een grote integrale verkeerscontrole onder meer gericht tegen mobiel banditisme gehouden. Aan de actie werkten naast enkele landelijke en regionale politiediensten ook de Belastingdienst, en de Douane mee. Er werd onder meer twee openstaande boetes geïnd, een 36-jarige man uit Vlijmen werd aangehouden vanwege een nog openstaande gevangenisstraf. De belastingdienst legde beslag op 15 auto’s en incasseerde ruim 30.000 euro aan openstaande vorderingen.

Hilvarenbeek
De controleplaats werd ingericht op de Ambrosiusweg in Hilvarenbeek. Op de Kempenbaan en op de N269 werden de kentekens van voertuigen gescand middels het ANPR systeem. Dit levert bijvoorbeeld een ‘Hit’ op als de eigenaar van de auto nog een belastingschuld of openstaande boete heeft. Er werden 7000 kentekens gescand, dit leverde 55 ‘Hits ‘ op.

Resultaten politie
De politie controleerde 750 voertuigen. De dienders incasseerden onder meer openstaande boetes van 174 en 400 euro. Ook werd een bestuurder aangehouden die nog zeven dagen gevangenisstraf vanwege een diefstal moest zitten. Verder werd een ongeldig rijbewijs ingenomen. Er zijn 26 bekeuringen uitgedeeld waaronder vijf voor het niet handsfree bellen en zeven voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs.

Resultaten Belastingdienst / Douane
Er werden vijftien voertuigen in beslag genomen. Daarvan werden er zes daadwerkelijk afgevoerd. In negen gevallen mocht de chauffeur doorrijden maar moet dan wel binnen vier weken zijn zaakjes met de fiscus regelen. Er werd 30.490 euro geïnd, de grootste contante betaling was 5000 euro. Drie automobilisten kregen elk een naheffing van 1500 euro omdat zij onterecht met een buitenlands kenteken reden.

To Top