112Vandaag

Noord-Brabant

Man met jerrycans stak auto’s van autobedrijf in brand in Oss

autobranden Oss

Oss – De politie in Oss onderzoekt een brandstichting bij een autobedrijf aan de Katwijkstraat. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden.

Woensdagochtend rond 2.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er bij het autobedrijf meerdere voertuigen in brand stonden. In totaal bleken vier auto’s die voor het bedrijf geparkeerd stonden flinke schade te hebben opgelopen. De brandweer wist het vuur snel te blussen.

Brandstichting
Uit bewakingsbeelden is gebleken dat iemand enkele minuten voor de melding met meerdere jerrycans bij het bedrijf kwam aanlopen, verschillende auto’s overgoot met benzine, de voertuigen vervolgens in brand stak en ervandoor ging. Het is niet uitgesloten dat er meerdere personen bij de brandstichting zijn betrokken.

Verder onderzoek
De politie doet verder onderzoek naar de dader en de achtergronden van de brandstichting. Getuigen of mensen die mogelijk meer weten worden opgeroepen om zich te melden. Mogelijk hebben mensen rond het tijdstip van de brand opvallende zaken gezien in de omgeving van het autobedrijf of hebben ze iemand zien lopen met jerrycans.

Alle informatie is welkom via het tipformulier op 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan op 0800-7000.

To Top