112Vandaag

Noord-Brabant

Inbreker op heterdaad door bewoner aangehouden

geboeid

Tilburg – Een kordate bewoner aan de Schout de Roijstraat heeft dinsdag 20 februari 2018 omstreeks 21.20 uur bij thuiskomst een inbreker, een 36-jarige Tilburger, in zijn woning overmeesterd. Hij kreeg daarbij hulp van enkele buurtbewoners.

De bewoner deed aangifte. Hij vertelde dat hij rond 21.20 uur met zijn vrouw thuis kwam. Ze zagen dat het raam van de voordeur deels ingeslagen was. Hij liep naar de eerste verdieping en zag dat de verlichting in de slaapkamer plots uitging. Hij liep de kamer in en zag dat er diverse spullen op het bed gelegd waren, afkomstig uit de kasten. Hij ontdekte dat er achter het bed een man op de grond lag. Hij zag dat de inbreker opstond en weg wilde lopen. Hij pakte daarop de indringer vast. Zijn vrouw ging snel hulp halen. Enkele buurtbewoners kwamen daarop helpen in afwachting van de politie.

Honger
De dief vertelde dat hij al vier jaar op straat leefde en veel honger had. Hierop had de aangever hem gevraagd, waarom hij dan niet in de koelkast gekeken had. Bij een verdere inspectie van de woning bleek dat een keukenraampje was ingeslagen. Hierna kon middels handreiking een groter raam open gemaakt worden. De verdachte, een bekende van de politie, is vastgezet.

To Top