112Vandaag

Provincies

30.000 kippen overleden bij grote brand in Woudenberg

Woudenberg – Voor de tweede keer in acht maanden tijd is in Woudenberg een grote brand uitgebroken in een kippenschuur. Er zijn 30.000 kippen overleden, meldt de brandweer. Afgelopen juni brak ook al brand uit in de schuur aan de Laagerfseweg meldt RTV Utrecht. Toen kwamen 80.000 kippen om het leven.

Er gaan dikke rookwolken de lucht in en die zijn in de wijde omtrek te zien. De brandweer hebben geprobeerd te voorkomen dat de vlammen overslaan naar omliggende schuren.

Het brandende pand is op ongeveer een kilometer van de bebouwde kom van Woudenberg. De zwarte rookpluimen waren vanuit het dorp goed te zien. “Mocht u in last hebben van de rook, sluit dan uw ramen en deuren en zet de ventilatie uit”, schreef de brandweer op Twitter.

To Top