13 gewonden bij brand in Rotterdam

Brandweer ter plaatsen bij een brand
Stockfoto

Rotterdam – Door een brand in een flat in het centrum van Rotterdam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere mensen gewond geraakt. 13 mensen raakte gewond, 11 daarvan zijn overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingeademd.

In een pand van woonondersteuning Roobrughof voor jongeren met een psychosociale problematiek brak rond 03:30 uur brand uit. De brand ging gepaard met veel rook die zich ook naar een ander pand verspreidde. Op de derde etage van het gebouw met vijf verdiepingen was brand ontstaan in de meterkast. Toen de brandweer arriveerde bleek ook in een container op de begane grond brand te zijn. Een woordvoerder van de brandweer weet niet of er een verband is tussen de twee branden.

Verschillende woningen werden ontruimd. Bewoners zijn opgevangen in een hotel. De woningen worden geventileerd waarna bewoners terug kunnen.