112Vandaag

Provincies

Pizzakoeriers blijven doelwit overvallers

Politieagent op de rug

Rotterdam – Pizzabezorgers blijven een gewild doelwit van overvallers. Ook al hebben zij geen contant geld bij zich schromen overvallers niet een vuurwapen tegen hun hoofd te zetten. Heeft u iets gezien of gefilmd, deel het met de politie. Alleen samen kunnen we dit stoppen! In de afgelopen week was het weer vier keer raak. Maaltijdbezorgers die een pistool tegen hun hoofd krijgen om hun geld en spullen af te geven. Vaak in de avonduren en op plaatsen waar geen camera’s hangen. Door de traumatische ervaring kan het slachtoffer vaak moeilijk een goed signalement geven. Voor de politie een lastig traject. Waar en naar wie moeten we zoeken. Wie is de boef?! De bezorger is het grootste slachtoffer. Een dergelijke ervaring laat vaak diepe sporen na.

Cash free
Steeds meer filialen van maaltijdbezorgers zorgen dat hun medewerkers geen contant geld meer bij zich hebben. Klanten die online hun bestelling plaatsen, betalen middels iDEAL of andere online betaalmogelijkheden. In de winkel rekenen klanten hun pizza af door te pinnen. Bestellingen die per telefoon worden gemaakt, worden aan de deur afgerekend met mobiele pinautomaten. Dit alles met als doel de veiligheid in en om de winkels te verhogen.

Overvallen
Een 18-jarige Schiedammer werd afgelopen woensdag het slachtoffer van zo’n zinloze overval. Op de Eduard van Beinumlaan werd hij beroofd van alleen wat eten en kleine persoonlijke bezittingen. Het eten was online betaald en zijn telefoon lag aan de oplader.

Een pakje sigaretten en wat fastfood was de buit. Ook in Dordrecht was zaterdag een 17-jarige jongen het slachtoffer van een beroving. Tijdens het bezorgen van een pizza op de Troelstraweg werd hij beroofd van de pizza en 50 euro. Hier was ‘intimidatie’ het wapen. Een tweetal ‘sprak’ hem aan in de galerij en deed zich voor als bestellers.

Op zondag was het twee keer raak. Rond zes uur kreeg een 18-jarige Rotterdammer een pistool op zich gericht op de Palsterkamp. Ook hier was de buit een pizza en portemonnee. Even voor negenen werd op de Watertorenweg een 15-jarige Rotterdammer het slachtoffer. Hij stopte om even op zijn telefoon te kijken hoe hij moest fietsen naar het Dienstkraanpad. Hier moest hij een pizza afleveren. Plotseling werd hij door vier mannen vastgegrepen en werden zij zakken doorzocht. De buit: slechts 25 euro.

To Top