112Vandaag

Buitenland

Twintigtal gewonden bij ongeval tussen tram en lijnbus

Ongeval tram bus

Deurne (B) – Bij een manoeuvre is vanmorgen een bus frontaal op een tram gereden op het kruispunt van de August Van de Wielelei in Deurne.

In totaal zijn een twintigtal (licht)gewonden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Door het ongeval is er zware verkeershinder voor het bus- en tramverkeer en in de omgeving van het kruispunt.

Bij de botsing kwam de buschauffeur bekneld te zitten. Hij kon bevrijd worden en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar. Een twintigtal inzittenden van de bus en de tram raakten lichtgewond en werden naar ziekenhuizen in de buurt overgebracht voor verzorging. Buiten de buschauffeur zijn er geen zwaargewonden gemeld.

Het ongeval veroorzaakt zware verkeershinder in de omgeving. De politie is ter plaatse om het verkeer te regelen en vraagt om de omgeving zo veel mogelijk te mijden. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht door experten van de federale politie.

To Top